Opening Amsterdam Museum in de Hermitage

Datum
5 maart 2022
Tijd
21:00 - 23:00
Kosten
Gratis
Locatie
Amsterdam Museum in de Hermitage

Vanaf 5 maart 2022 tot in 2025 bevindt ons tijdelijk onderkomen zich in de Hermitage Amsterdam. Wij vieren dit graag samen met jou. 

Op 5 maart nodigen wij je van 21.00 tot 23.00 uur van harte uit om ons nieuwe onderkomen met vier inspirerende tentoonstellingen te komen bekijken. Op deze feestelijke avond vindt er volop publieksprogrammering plaats met onder andere verhalen op zaal en panelgesprekken met de makers van de tentoonstellingen. Kom langs op dit bijzondere moment in de geschiedenis van het Amsterdam Museum.
 

21.15 – 21.45 uur: Het stadsmuseum van de toekomst - De makers vertellen
Rondleidingen door (gast)curatoren

21.15 – 21.45 uur: Het stadsmuseum van de toekomst - De makers vertellen
Roundtable met Gonca Yalciner, Arna Mačkić, Tom van der Molen en meer Gemodereerd door: Imara Limon
Tentoonstellingen Panorama Amsterdam, Koloniale Verhalen: Work in Progress, Welkom in de Noordside, en de verschillende tentoonstellingen onder programmalijn Collecting the City zetten de toon voor de nieuwe visie die het Amsterdam Museum de komende jaren zal gaan realiseren. Het museum is in deze visie niet enkel bezig het met beheren en presenteren van de collectie, maar is ook een verzamelplek van verhalen en mensen, en een ruimte voor debat over hoe we samen in de stad willen leven. Het museum werkte voor deze tentoonstellingen samen met verschillende (gast)curatoren. Hoe zien zij deze visie tot leven komen in hun tentoonstelling? Wat is volgens hen de rol van het stadsmuseum van de toekomst? Gonca Yalciner, Tom van der Molen en Arna Mačkić gaan in gesprek met Imara Limon.

Rondleidingen door (gast)curatoren
Gedurende de avond zullen verschillende (gast)curatoren een persoonlijke rondleiding geven door de tentoonstellingen waar zij aan gewerkt hebben. Onder andere door Inez van der Scheer, Dorine Maat, Tom van der Molen en meer.
Precies schema voor de rondleidingen volgt.

 

Opening Amsterdam Museum in de Hermitage

Meld je aan voor de Nieuwsbrief