Theatrale rondleiding Gouden Koets (8+)

Datum
23 februari 2022
Tijd
14:00 - 15:00
Kosten
€7,50
Locatie
Amsterdam Museum
Aanmelden
Let op: entreeticket niet inbegrepen

Laat je meevoeren in het verhaal van Koningin Wilhelmina en Kwado aan de hand van een theatrale rondleiding door de tentoonstelling, speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Twee perspectieven op een verhaal; wat zien zij als zij naar de Gouden Koets kijken en wat betekent de Gouden Koets voor hen? 

Stap terug in de tijd met de theatrale rondleiding van Urban Myth door de Gouden Koets tentoonstelling. Een jonge prinses Wilhelmina neemt je mee naar 1898. Morgen wordt zij ingehuldigd als de nieuwe koningin van het koninkrijk der Nederlanden. Amsterdammers bedachten een cadeau hiervoor: een glimmende gouden koets.

Ook Kwadjo neemt je mee door de tentoonstelling, als kind kwam Kwadjo in 1883 uit Suriname naar Nederland waar hij tentoongesteld werd in het Nederlands paviljoen van de wereldtentoonstelling achter het Rijksmuseum. Om het succes van Nederland in de overzeese koloniën te tonen leefde hij daar in een nagebouwd Surinaams dorp samen met andere Surinamers. 

Hoe kijken Kwadjo en Wilhelmina naar de koets? De schilderingen die erop staan? En naar het koningschap, ook van de overzeese gebieden? Wat zijn de verschillen? En zijn er ook overeenkomsten?

Deze bijeenkomst is een Testen voor Toegang-event. U dient te beschikken over een coronatoegangsbewijs. Een coronatoegangsbewijs bestaat uit een volledige coronavaccinatie, herstelbewijs of testbewijs. Op www.testenvoortoegang.org vindt u alle informatie. Het coronatoegangsbewijs dient u in de CoronaCheck-app te kunnen tonen. In verband met uw en onze veiligheid kunnen wij u om legitimatie vragen; vergeet deze niet mee te nemen. Als u geen (geldig) coronatoegangsbewijs aan de deur kunt tonen, krijgt u geen toegang tot dit evenement, en wordt het aankoopbedrag van het ticket niet gerestitueerd. Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen coronatoegangsbewijs voor te leggen.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief