Bekeerd

11 april 2014 - 14 september 2014

Hoe word je eigenlijk moslim en wat komt daar allemaal bij kijken? Deze tentoonstelling nam je mee naar de wereld van de bekeerling. Met foto’s, filmpjes, voorwerpen en persoonlijke verhalen kwam je meer te weten over moslim worden en moslim zijn.

De expositie was gebaseerd op het promotieonderzoek van antropologe Vanessa Vroon-Najem. Zij heeft tussen 2006 en 2011 onderzoek gedaan naar vrouwen die zich bekeren tot de islam in de regio Amsterdam en was vlak daarvoor gepromoveerd op het onderwerp. Onderdeel van de tentoonstelling was de fotodocumentaire ‘Bekeerd’ van fotografe Saskia Aukema. Samen met Vanessa maakte zij een gelijknamig boek dat werd uitgebracht door Uitgeverij Komma/d’jonge Hond. Deze uitgave is nog steeds verkrijgbaar in onze museumshop.

Kijk op het Hart voor achtergrondinformatie, persoonlijke verhalen en blogs.

De tentoonstelling maakte onderdeel uit van De Gelovige Stad: een online platform rond het thema religie en geloofsbeleving in Amsterdam. Hiermee wilden diverse culturele en religieuze instanties mensen op een laagdrempelige en originele manier kennis laten maken met diverse vormen van geloofsbeleving in Amsterdam.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief