Collecting the City: 750 jaar Amsterdam

750 jaar Amsterdam

Ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de stad in 2025, start het Amsterdam Museum het verzamelproject Collecting the City: 750 jaar Amsterdam. Samen met partners als de OBA en de Universiteit van Amsterdam halen we de komende tijd verhalen op in de stad. Verhalen van mensen en organisaties die zich verbonden voelen met Amsterdam en die samen de stad maken tot wat hij nu is.

Wat betekent Amsterdam voor jou? Welk object, welke gebeurtenis, welk verhaal moet volgens jou bewaard blijven voor toekomstige generaties?

Wij hebben interesse in alle verhalen, dus ook de zware, verdrietige, pijnlijke kant van Amsterdam mag je met ons delen. Of verhalen waarvan je vindt dat ze eenzijdig verteld of onderbelicht blijven in onze collectie.

Heb jij een verhaal dat niet mag ontbreken in het verhaal van de stad? Of ken je iemand met een bijzonder verhaal? Ben je zelf betrokken bij een organisatie die wij echt moeten spreken omdat zij al jarenlang verhalen verzamelen en delen met publiek? Vertel het ons hier via dit formulier en wellicht nemen we contact met je op voor een aanvullend interview of kennismakingsgesprek.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief