De IJzeren Eeuw

5 maart 2015 - 2 augustus 2015

De 19de eeuw: het begin van het moderne Nederland. Hier liggen de wortels van multinationals als Unilever en Heineken, massaproductie, massaconsumptie en massacultuur. Amsterdam wordt een dynamische hoofdstad waar buitenlandse toeristen naartoe komen om te genieten van Hollandse folklore. De tentoonstelling ‘De IJzeren Eeuw’, een samenwerking met de NTR/VPRO, laat zien dat de 19de eeuw modern en roerig was, vol tegenstrijdigheden.

IJzeren Eeuw

Meer weten over stoommachines, vrouwenemancipatie en Abraham Kuyper of altijd al willen weten hoe een tentoonstelling wordt gemaakt? Kijk dan op het Hart: de community site van het Amsterdam Museum, vol hoogtepunten en achtergrondverhalen.

Naast de tentoonstelling was de tv-serie De IJzeren Eeuw te zien op NPO2. In deze serie van 13 afleveringen neemt presentator Hans Goedkoop je mee naar de 19de eeuw. Kijk de afleveringen hier terug.

Bij de tentoonstelling en de tv-serie is een boek uitgegeven door Uitgeverij Walburgpers. Het boek is samengesteld door conservator van het Amsterdam Museum Kees Zandvliet en NTR/VPRO presentator Hans Goedkoop.

Sponsoren IJzeren Eeuw

Meld je aan voor de Nieuwsbrief